Verstevig je

bekkenbodemspieren

E-Fit Beauty & Slim versterkt de bekkenbodemspieren

Verstevig op heel eenvoudig manier

 

je bekkenbodemspieren

 

met een passieve E-Fit Beauty & Slim workout

 

2 x per week

 

Met ons E-Fit Beauty & Slim toestel bieden we een specifiek passieve workout aan die deze bekkenbodemspieren versterkt, terwijl je in de zetel ligt en je een boekje leest of naar televisie kijkt.

beyourself

IMG_2441

Het belang van een stevige bekkenbodem

 

Voor de meeste andere mensen zijn de bekkenbodemspieren onbekend. Weinigen doen er dan ook moeite voor om ze in conditie te houden. Meestal sta je er pas bij stil als je last krijgt van allerhande klachten zoals urine- of ontlastingsincontinentie, verzakkingen van blaas, darm of baarmoeder, moeilijkheden tijdens het vrijen, rugproblemen …

Je hebt er nochtans alle belang bij om je bekkenbodem te verzorgen en regelmatig bekkenbodemspieroefeningen te doen. Je voelt je zowel fysiek als mentaal beter in je vel als deze spieren in goede conditie zijn.

De meeste aandacht gaat naar bekkenbodemtraining bij vrouwen omdat zij van nature een zwakkere bekkenbodem hebben en zij vaak last krijgen na een zwangerschap of na de menopauze. Toch hebben ook mannen er baat bij om te zorgen voor een stevige bekkenbodem. Zij kunnen hierdoor ook incontinentie en rugproblemen voorkomen. Er rust nog vaak een taboe op deze problemen. Daarom praten velen niet met hun arts of kinesitherapeut. Dankzij eenvoudige bekkenbodemtraining zijn nochtans heel wat klachten te voorkomen of te verminderen.

De drie belangrijke functies van de bekkenbodem

 

Steunfunctie

Ondersteunen van de organen in het bekken om verzakking van darmen, blaas en baarmoeder te voorkomen. De bekkenbodemspieren zorgen voor een goede houding. Ze spelen immers een rol bij de stabilisatie van het bekken en de steun van de rug. Ze bevorderen een diepe ademhaling en een goede terugstroming van het bloed vanuit de benen.

Sluitfunctie

Afsluiten van de urinebuis en de endeldarm om verlies van urine en stoelgang te voorkomen. Dit is belangrijk bij verhoogde druk zoals tijdens het hoesten en niezen.

Seksuele functie

Bevorderen van de seksuele beleving bij mannen en vrouwen. Door het bewust aanspannen van de bekkenbodemspieren bij het vrijen kan de vrouw het orgasmevermogen vergroten. Bij mannen heeft een goed getrainde bekkenbodem een positieve uitwerking op de potentie.

Mannelijke-seksuele-problemen-gebrek-aan-verlangen

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_160a

Klachten voorkomen

 

Dagelijkse leefgewoonten

 

In je dagelijkse leefgewoonten kun je al heel wat doen om klachten als gevolg van een verzwakte of te gespannen bekkenbodem te voorkomen, bv. door ervoor te zorgen dat de bekkenbodem niet te veel belast wordt.

 

Dit kun je doen:

 • overgewicht voorkomen met een evenwichtig voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging.
 • voldoende vezelrijke voeding, zoals fruit en groenten eten en veel drinken om de ontlasting soepel te houden. Zo voorkom je verstopping en onnodig persen. Anderhalve liter water is aanbevolen.
 • steeds rechtop zitten en staan. Een doorgezakte houding zorgt voor een verhoogde druk in de onderbuik en op de bekkenbodem. Dit kan leiden tot verzwakking van de bekkenbodemspieren.
 • zware voorwerpen steeds dicht tegen je lichaam dragen en je bekkenbodemspieren aanspannen bij het tillen om extra druk te vermijden.
 • niet veel zware gewichten tillen als je al last hebt van verzwakte bekkenbodemspieren.
 • niet persen tijdens het plassen of bij de stoelgang. Dat verhoogt de druk op de bekkenbodem. Onderbreek het plassen niet want dat kan leiden tot resturine in de blaas.
 • niet roken of stoppen met roken. Zo voorkom je een rokershoest. Bij het hoesten ontstaat er immers een sterke belasting van de bekkenbodem.
 • te strakke kleren vermijden. Te strakke kleren geven te veel druk in de buik en belasten daardoor de bekkenbodem. Je gebruikt hierdoor ook minder je buik- en rugspieren waardoor deze verslappen.
 • een sport kiezen die minder belastend is voor de bekkenbodem, bv. zwemmen, fietsen, tafeltennis of golf. Sporten waarbij je veel moet springen zijn minder aan te raden.
 • regelmatig de bekkenbodemspieren oefenen.
 • tijdens de zwangerschap en na de bevalling pre- en postnatale oefeningen doen

Versterkende oefeningen

 

Hoewel de meeste mensen pas beginnen met bekkenbodemspieroefeningen naar aanleiding van bepaalde klachten, is het aanbevolen om er al op jonge leeftijd en voor je klachten ondervindt mee te starten. Het is immers wetenschappelijk aangetoond dat je heel wat problemen, zoals urine-incontinentie, verzakking van blaas, darmen of baarmoeder, lendenwervelproblemen of seksuele problemen kunt voorkomen of minstens verminderen door te zorgen voor stevige bekkenbodemspieren.

 

De meeste mensen zijn zich niet bewust van de bekkenbodemspieren. Je kunt ze nochtans bewust op- en ontspannen. Je kunt controleren hoe je je bekkenbodemspieren opspant door eenmaal plots het plassen te onderbreken. Doe dit alleen om je bewust te worden waar je bekkenbodemspieren zich bevinden en niet als oefening om je bekkenbodemspieren te versterken. Ook het opspannen van de spiercirkel rond de endeldarm, alsof je ontlasting of wind wil tegenhouden, is een middel om te voelen waar de bekkenbodemspieren zich bevinden.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_15a4

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ba2

Met ons E-Fit Beauty & Slim toestel bieden we een specifiek passieve workout aan die deze bekkenbodemspieren versterkt, terwijl je in de zetel ligt en je een boekje leest of naar televisie kijkt.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ba4