E-Fit Effect

E-Fit Effect

EMS technologie

E-Fit apparatuur maakt gebruik van de EMS technologie.

 

EMS is ontstaan in 1971. Nu is het een gevestigde en “state of the art” technologie die gebruik maakt van elektrische impulsen. EMS staat voor “Electro Musculaire Stimulatie”.

 

Bij E-Fit hebben ze de EMS-technologie gebruikt om een 5de generatie apparatuur te produceren.

Meer recent zijn er onderzoeken gepubliceerd in de “European Journal of Applied Physiology”,een internationaal, aan collegiale toetsing onderworpen wetenschappelijk tijdschrift op het gebied van de fysiologie, om het gebruik ervan te onderbouwen in spiertraining. Het heeft momenteel brede therapeutische en cosmetische voordelen, die worden toegepast door artsen, kinesisten, topsporters, personal trainers, afslankstudio’s en schoonheidsspecialisten

Hoe werkt elektrostimulatie?

 

Een beweging maken, is niets anders dan een spiercontractie op gang brengen door middel van een opdracht vanuit je hersenen. Die opdracht wordt vertaald in zwakke elektrische signalen.
Het centrale zenuwstelsel stuurt deze signalen door via de zenuwvezels tot aan je spieren.

 

E-Fit maakt gebruik van dit natuurlijk principe.

 

Het E-Fit toestel vervangt je centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Via verschillende e-pads (elektroden pads) worden de elektrische signalen verstuurd naar je spieren. Een spiercontractie gegeven door een impuls van buitenaf, is veel intenser dan een spiercontractie die je zelf genereert.

18x efficiënter dan 1,5 u fitnessen!

 

Met EMS training worden nog meer spieren gericht en tegelijkertijd aangesproken. Bovendien bereik je tijdens een E-Fit training ook dieper gelegen spieren die nauwelijks geprikkeld worden tijdens een klassieke fitness training.
Bij een normale training van 90 minuten spreek je slechts 30% van de spieren aan.
Bij een E-Fit training train je in slechts 20 minuten 90% van je spieren. Bovendien worden ook de dieperliggende en meest verwaarloosde en moeilijk te trainen spieren getraind.

 

Zonder EMS stimulatie zouden eerst de trage spiervezels geactiveerd worden en vervolgens de snelle spiervezels. Met E-Fit bereik je beide type spiervezels even snel. Hierdoor zijn langere trainingstijden niet nodig.

 

Ben je vermoeid? Dan zal je ook zelf geen mooie contractie kunnen maken. Tijdens een E-Fit training krijg je altijd, ook als he vermoeid bent, mooie volledige spiercontracties .
De intensiteit van de verschillende spiergroepen worden apart geregeld, waardoor je probleemzones extra aangepakt kunnen worden.

 

Conclusie: meer en doeltreffend resultaat in minder tijd!

Unieke EMS impulsen

 

E-Fit werkt op een veilige en natuurlijke manier door gebruik te maken van de I.S.T. technologie.


Verder kan je iedere impuls naar je eigen wensen instellen (contractie-tijd, relaxatie-tijd, frequentie, diepte, …).

 

Omdat veiligheid en kwaliteit bij E-Fit voorop staat, is E-Fit de enige EMS apparatuur die in de Verenigde Staten, waar op dit vlak strenge controles bestaan, is toegelaten.

I.S.T. technologie: ga voor veiligheid!

 

Dankzij de Impulse-Shift Technology (IST) geven de E-Fit apparatuur een lagere hitte- en impuls belasting in het lichaam. Dit maakt de E-Fit veiliger, efficiënter en veel aangenamer vergeleken met andere EMS apparatuur.

 

I.S.T. is ontwikkeld door E-Fit ingenieurs en is een unieke methode die de impulsen in tijd verschuift.

 

De essentie van de I.S.T. technologie is de spreiding van impulsen gegenereerd door de afzonderlijke kanalen. De stimulatie van het lichaam gebeurt bijgevolg slechts op één punt op een gegeven ogenblik. Doordat de zorgvuldige frequenties merkt de klant deze tijdverschuiving niet en voelt hij alle zones tegelijkertijd.

ist2

Voordelen van de impulse shift technologie

ist3

 

Het grootste voordeel is dat de kruis-impulsen tussen de kanalen kunnen worden geëlimineerd. Dat is de reden waarom deze techniek zeer veilig is voor de personen die het toestel gebruiken. Bovendien zorgt dit ook voor een zeer comfortabel gevoel t.o.v. andere EMS apparatuur.

 

Een ander groot voordeel is dat de elektrische stroom, die gestuurd wordt naar het menselijk lichaam (zelfs door alle 12 kanalen tegelijkertijd), gelijk is aan de kracht van slechts één kanaal.

 

Met andere woorden, de geleverde prestatie van het apparaat, zelfs wanneer deze worden uitgevoerd op topniveau, is max. 3,5 Watt (i.p.v. 42 Watt bij klassieke toestellen). Rekening houdend met de impuls-pieken en de intervallen, is de werkelijke belasting slechts 0,06 Watt RMS, waardoor het uniek is onder andere apparaten op de markt.