Goed in je vel

Mentale en fysieke problemen staan nooit los van elkaar

Waarom mentale en fysieke problemen niet los staan van elkaar: Steeds meer onderzoeken wijzen erop dat mentale en fysieke problemen veel invloed hebben op elkaar.

 

Je mentale gesteldheid kan een negatief of juist positief effect hebben op je lichamelijke gezondheid, maar ook andersom is het zo dat je lichamelijke klachten kunnen zorgen voor emotionele problemen.

Sport heeft een positief effect op de mentale weerstand

Het komt zeker voor dat je geen geen zin heeft om te bewegen of om te sporten. Maar na het sporten voel je je doorgaans veel beter en energieker.

 

Dit algemene verschijnsel is al een bewijs dat je lichaam en ke mentale toestand met elkaar in verband staan. Tientallen studies bevestigen dit, en laten zien dat lichamelijke klachten of verbeteringen een duidelijk effect hebben op de mentale toestand.

 

 

Er zijn verschillende factoren waaruit blijkt dat er een duidelijk verband is tussen je lichaam en je mentale toestand. Tijdens fysieke trainingen stel je een doel voor jezelf, bereik je verschillende prestaties, en vergroot je zo je zelfwaardering. Dit alles heeft een positief effect op je mentale toestand.

 

 

Ook is het zo dat je door regelmatig te bewegen en te sporten, je beter gaat slapen. Een goede nachtrust is erg belangrijk voor je gemoedsrust. Als je niet goed slaapt kan dit zorgen voor mentale vermoeidheid, somberheid, een verzwakt immuunsysteem, en ga zo maar door.

 

Door regelmatig te sporten/bewegen zal je de kwaliteit van je slaap verbeteren, en dus zorgen voor een algehele verbetering van je mentale toestand vanuit meerdere aspecten.

 

Je mentale toestand heeft ook effect op je lichaam

Het is ook een feit dat je mentale toestand een effect heeft op je lichaam.

 

 

Er zijn onderzoeken die aantonen dat een ontsteking een depressie in de hand kan werken. Een ontsteking op verschillende plekken in je lichaam kan de oorzaak zijn van een depressie.

 

Hormonen in het lichaam kunnen ontstekingen veroorzaken en signalen uitzenden naar de hersenen. Dit zorgt voor een negatief effect op je gemoedsrust, en kan uiteindelijk leiden tot een depressie. Zelfs een ontsteking rond de tanden en kiezen kan de reden zijn van een depressie.

 

Dit is volgens psychiaters helaas iets waar artsen meestal overheen kijken. Het wordt dus tijd dat er meer aandacht besteedt worden aan zulke zaken, zodat de daadwerkelijke oorzaak sneller gevonden kan worden.

 

Ons aanbod

Bewegingsadvies

Voldoende beweging

De meeste mensen bewegen te weinig. Dit heeft een nefaste invloed op de gezondheid.

 

Lees meer over onze oplossingen om op een veilige, efficiënte en snelle manier je gezondheid, en dus je immuniteit, te versterken.

 

Voedingsadvies

Juiste voeding

De meeste mensen eten ongezond. Dit heeft een nefaste invloed op de gezondheid.

 

Lees meer over onze oplossingen om tot een gezonde levensstijl te komen op het vlak van voeding.

Verzorgings-
producten

We hebben zowel producten voor persoonlijke verzorging als producten voor huidverzorging in ons gamma.

 

 

Lees meer over ons aanbod. Er zullen af en toe productpresentaties aangekondigd worden en al onze producten zijn online te bestellen en worden aan huis geleverd.

Holistish integratief counseling

Holistisch integratief counseling

Naast onze  lichamelijke gezondheid zouden we zeker ook oog moeten hebben voor onze sociale en mentale gezondheid om onze immuniteit te versterken.

 

 

Ook op dit vlak kunnen wij voor jou iets betekenen.

 

Zit je niet goed in je vel? Lees meer op onze website wat wij op dit vlak voor jou kunnen betekenen.

pills-234633_1920

Kwalitatieve voedings- supplementen

Er worden meer kant-en-klaar producten gekocht en  die zijn armer zijn aan voedingsstoffen. Vele mensen eten ook te weinig groenten en fruit waardoor er een te lage opname van vitamines ontstaat.

 

Een tijdelijke of periodieke aanvulling van deze tekorten door kwalitatieve voedingssupplementen is een oplossing. Op dit vlak kunnen we je ook bijstaan.

Jouw coach

Bruno

IMG_0539

Jouw coaches

Ingrid en Bruno

IMG_5420

Jouw coach

Bruno

IMG_0539

Jouw coach

Ingrid

IMG_1841

Jouw coach

Bruno

IMG_0539