Het belang van sport

Marlène de Wouters duikt na lange afwezigheid op in ‘De ideale wereld’

De ideale wereld

 

Het satirische actua-programma ‘De ideale wereld’ had eerder deze week een opmerkelijke gaste in de studio. Niemand minder dan tv-persoonlijkheid Marlène de Wouters (55) mag er dieper ingaan op de actualiteit. Opvallend, want De Wouters was de voorbije jaren niet vaak meer op de Vlaamse televisie te zien. “Ik sta zeker niet huiverachtig tegenover een nieuw tv-programma.”

De sportshowEén uit duizendSterren kijkenVakantiekriebelsMarlène exclusiefDe eeuwige strijd

 

Marlène de Wouters was tot 2002 een van de onbetwistbare leading lady’s van VTM. Erbij sinds de openingsshow in 1989. Aangepord door oprichter Mike Verdrengh, ook al had ze nog geen tv-ervaring. Nadien was ze aan het werk voor VT4, Vijftv, VRT, het Nederlandse RTL 4 en RTBF.

Marlène de Wouters

Maar intussen is het op tv-vlak in Vlaanderen al een aantal jaar wat stiller. In oktober vorig jaar was ze te gast bij De afspraak over prinses Delphine. Nu is ze nog eens te zien, bij De ideale wereld. “Ik was vroeger al eens te gast geweest, toen Otto-Jan Ham nog presentator was en het op Vier zat. Dat was heel fijn”, zegt ze. “Nu heb ik de vraag opnieuw gekregen. Aangezien de actualiteit me ook interesseert, heb ik ja gezegd.”

sports-731506_1920
dumbbells-2465478_1920

Het belang van sport

 

“Vooraf hebben we een gesprek gehad over welke actuele onderwerpen me interesseren en wat ik zou willen brengen.” Lang moest De Wouters daar niet over nadenken: het belang van sport in coronatijden.

“Ik begrijp niet waarom het belang van sport en fitness niet meer in de verf wordt gezet. Sport is de rode draad in mijn leven geweest (De Wouters was proftennisster, nvdr.). Het heeft me op moeilijke momenten steeds overeind gehouden. Niet alleen voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale en sociale gezondheid is het essentieel. Je krijgt er energie van. En het boost je immuniteit. Ongelooflijk belangrijk in deze coronatijden.

Voor mij zijn sport en fitness een essentiële service. Je kan er uiteraard over discussiëren, maar het zou op zijn minst de erkenning moeten krijgen als fundamentele service. Voor een fit lichaam en een gezonde geest. Om te voorkomen, in plaats van te genezen.”

sport-2264825_1920
sport-2250970_1920