Het ketogeen dieet als upgrade voor het brein

Het ketogeen dieet als upgrade voor het brein

Waarom moeten we afvallen?

 

We weten allemaal waarom we moeten afvallen.

 1. Je zit lekkerder in je vel
 2. Het is gezond
 3. Dagelijkse activiteiten worden gemakkelijker
 4. Je geeft een goed voorbeeld aan je kinderen

Hoe kunnen wij je daarbij helpen?

 

We hebben intussen 5 jaar ervaring en heel wat tevreden klanten.

 1. Je kan bij ons leren hoe je gemakkelijk je overtollige kilo’s kwijt kan geraken zonder jo-jo effect.
 2. Je kan bij ons E-Fitten voor figuurcorrectie en om strakkere huid te verkrijgen en cellulite en spataders met succes te laten verdwijnen.
 3. Je kan bij ons zowel beide combineren voor sneller resultaat.

Wij bieden de keuze tussen 4 soorten dieet

 

Het snelst werkend dieet in ons aanbod is het ketogeen dieet. Dit dieet heeft bovendien heel wat bijkomende voordelen voor de gezondheid.

Het ketogeen dieet als upgrade voor het brein

 

Het ketogeen dieet staat bekend als een dieet dat een positieve invloed heeft op de werking van de hersenen en het wordt zelfs ingezet als een therapeutische middel bij neurologische aandoeningen.

Je zult niet van de een op de andere dag veranderen in een hyperintelligente Einstein die de meest complexe wiskundige vraagstukken oplost op de achterkant van een bierviltje, maar je kunt met het ketogeen dieet wel degelijk je hersenen een merkbare boost geven.

Er zijn talloze redenen waarom mensen het ketogeen dieet volgen en waarom het dieet aan populariteit wint. Door koolhydraten uit je dieet te schrappen vinden er verschillende fysiologische veranderingen plaats in je lichaam die op verschillende onderdelen van je gezondheid uitwerking hebben.

Laten we er eens een aantal onder de loep nemen.

De fysieke gezondheidsvoordelen van het ketogeen dieet

 

Een ketogeen dieet heeft vele voordelen voor je gezondheid. Meer dan 20 wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat dit type dieet kan helpen om gewicht te verliezen of je algehele gezondheid te verbeteren.

 

 • Afvallen
 • Stabiele suikerspiegel
 • Meer energie en minder honger
 • Cholesterol en bloeddruk
 • Insulineresistentie
 • Huidconditie
 • Epilepsie
 • Ziektes
albert-einstein-blackboard-chalk-714699

assorted-baked-bakery-680242

Afvallen

 

Niet alleen helpt het ketogeen dieet om gewicht te verliezen doordat je lichaam vetten als belangrijkste brandstof gebruikt. Ook verlaagt het je insulineniveau in je bloed. Insuline is het hormoon dat zorgt voor vetopslag. Het ketogeen dieet verandert je lichaam in een vetverbrandende machine. Op deze manier helpt het je beter afvallen dan vetarme en koolhydraatrijke diëten.

.

Stabiele suikerspiegel

 

Het ketogeen dieet verlaagt je bloedsuikerspiegel op een natuurlijke manier door het soort voedsel dat je eet. Uit onderzoek blijkt dat het dieet zelfs effectiever is dan een caloriearm dieet voor het voorkomen en behandelen van diabetes.

Meer energie en minder honger

 

Doordat vet het meest effectieve molecuul is om als brandstof te gebruiken, wordt je lichaam voorzien van een betere en constante energiebron. Daarnaast geven vetter langduriger een verzadigd gevoel, waardoor je dus energieker en minder honger bent gedurende de dag.

Daarnaast onderdrukt ketose het hongergevoel doordat aanmaak van het ‘hongerhormoon’ ghreline wordt gereguleerd. Je zult dus minder snel honger krijgen als je in ketose bent.

Langere wereldwijde voedselketens maken rauwe ingrediënten verhoudingsgewijs duurder dan fastfood. De slechte gewoonten van de stad sijpelen overal door naar het platteland.

 

Cholesterol en bloeddruk

 

Onderzoeken hebben aangetoond dat het ketogeen dieet de waarden van triglyceriden en cholesterol in het bloed kan verbeteren. Deze bloedwaarden zijn belangrijke indicatoren betreffende de gezondheid van je bloedvaten. Diëten die koolhydraatarm en vetrijk zijn laten een significante toename van HDL-cholesterol (de goede variant) zien.

baking-blueberries-blur-227432

Insulineresistentie

 

Als insuline-resistentie niet wordt behandeld, kan het leiden tot diabetes type 2. Er zijn vele onderzoeken die laten zien dat een koolhydraatarm, ketogeen dieet de insulinegevoeligheid kan terugbrengen tot een natuurlijk, gezond niveau.

Huidconditie

 

Wanneer je overschakelt op een koolhydraat arm dieet zoals een ketogeen dieet dan kan het bultjes en ontstekingen van de huid doen verminderen. Zo krijgen mensen een zuiverdere huid en verdwijnen kleine huidbeschadigingen.

candy-colorful-confection-208006

Epilepsie

 

Het ketogeen dieet wordt al bijna een eeuw lang gebruikt als behandelmethode tegen epilepsie. Het dieet heeft hierdoor ook bekendheid gekregen, pas in een later stadium werd het geassocieerd met gewichtsverlies.

Ziektes

 

Het ketogeen dieet wordt in de medische wereld toegepast om bepaalde vormen van kanker te behandelen en om de groei van een tumor te remmen.

Daarnaast zijn er nog tal van andere onderzoeken gedaan die hebben uitgewezen dat het ketogeen dieet mogelijk gebruikt kan worden om de symptomen te bestrijden van Alzheimer, Ziekte van Parkinson, en het syndroom van Stein-Leventhal.

donuts-doughnuts-food-273773

Het ketogeen dieet is een upgrade voor het brein

 

Bovenstaande veranderingen betreffen dus vooral de fysieke gesteldheid en de fysiologische processen in het lichaam. Duidelijk is dat deze veranderingen nauw samenhangen met je mentale gesteldheid.

Het is ook niet voor niets dat neurologische aandoeningen zoals epilepsie, Alzheimer en Parkinson worden behandeld door middel van een ketogeen dieet.

Vetzuren en ketonen vormen namelijk een zeer stabiele en efficiënte energiebron voor je lichaam, waardoor je minder ups en downs hebt in je energie op fysiek, maar dus ook op mentaal vlak.

cup-sugar-tea-5798

Welke voordelen brengen ketonen als brandstof dan met zich mee? Je leest ze hieronder.

Ketonen stimuleren mitochondriale productie

 

Wanneer cellen ketonen gebruiken als brandstof dan vormen zij nieuwe mitochondriën. De mitochondriën zijn de “energiecentrales” van de cel. In de mitochondriën wordt de energie uit de voeding omgezet in een vorm die de cel (en dus het lichaam) kan gebruiken voor alle functies (bewegen, groeien, denken etc.).

Wat er dus gebeurt is dat je lichaam een extra bataljon aan kleine energiecentrales krijgt, die helpen om de energieproductie en gezondheid van de cellen te verbeteren.

bite-cake-candy-1166418

Ketonen beschermen en repareren het zenuwstelsel

 

Ketonen helpen om het functioneren van verouderende zenuwcellen te behouden, en ze helpen met het herstellen van beschadigde of slecht functionerende zenuwcellen.

Er zijn veel wetenschappelijke studies die aantonen dat ketonen kunnen helpen om acute hersenbeschadigingen significant te verbeteren.

Ketonen werken als een antioxidant.

 

Zoals gezegd zijn ketonen een efficiëntere energiebron dan glucose. Een van de redenen is dat ketonen veel minder vrij radicalen en reactieve zuurstofcomponenten voortbrengen bij verbranding dan glucose.

Door ketonen als brandstof te gebruiken kan het lichaam zich dus beschermen tegen de schade die normaliter door reactieve zuurstofcomponenten en vrije radicalen wordt veroorzaakt.

Ketonen stimuleren de werking van neurotrofine

 

Neurotrofine (BDNF) is stof die voorkomt in de hersenen en hier de aanmaak van nieuwe hersencellen stimuleert. Het helpt bij het aanleggen van nieuwe communicatiepaden tussen neuronen (zenuwcellen) in de hersenen.

Ook versterkt het bestaande verbindingen tussen neuronen. De vernieuwde verbindingen tussen je hersencellen komen ten goede aan het geheugen en het vermogen om abstract en kritisch te denken.

.

candies-colorful-colourful-635454

Ketonen verhogen de activiteit van de neurotransmitter GABA

 

GABA is een neurotransmitter. Het is een stof die signaaltjes doorgeeft in de hersenen.

Een gevolg van het verbranden van ketonen is dat in de hersenen een verschuiving plaatsvindt in de balans tussen twee neurotransmitters genaamd GABA en glutamaat.

GABA heeft een ontspannende werking, terwijl glutamaat een prikkelende werking heeft.

Middels een verschuiving, waarbij GABA meer activiteit vertoont, kunnen ketonen overdadige hersenactiviteit voorkomen, en daarmee ook de oncontroleerbare impulsen die gepaard gaan met neurologische aandoeningen zoals epilepsie, autisme, en Ziekte van Parkinson tegengaan.