Sporten in robotpak

Sporten in robotpak

E-Fit wordt steeds populairder

 

Evy Gruyaert opent eigen E-fit Center

 

Na het (hard)lopen en de yoga heeft Evy Gruyaert (39) zich nu ook verdiept in E-fitness.

Voorlopig is het concept, waarbij je sport in een elektrodenpak, nog niet overal echt populair in Vlaanderen. Daarom heeft Evy samen met twee vennoten een E-Fit Center geopend in Deinze.

“Ideaal voor mensen met weinig tijd.”

E-Fit Deinze

Evy

Start to E-Fit

 

Na start to run gaat Evy Gruyaert nu ook volledig voor start to E-fitness. Dit doet ze vanuit het gloednieuwe E-Fit center, dat zondag de deuren opende in het Driespoort Shopping in Evy’s thuisstad Deinze.

“E-fitness is twintig minuten sporten in een elektrodenpak: ideaal voor mensen die geen zin of tijd hebben om urenlang te zwoegen in de fitness”, zegt Evy.

Elektrofitness

 

“E-fitness of elektrofitness bestaat al lang, maar het is nog niet zo gekend bij het grote publiek”, zegt Evy. “Ik was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging en enkele maanden geleden ben ik met de distributeur van E-Fit toestellen in contact gekomen. Daarvoor heb ik een tijdje met een personal trainer gewerkt, maar met twee jonge kindjes en een druk werkschema viel dit moeilijk te combineren.

Dat is het grote voordeel aan een sessie E-fitness: het duurt maar twintig minuten en toch geeft dit een beter resultaat dan anderhalf uur intensief sporten. Ik stond er in het begin ook wat sceptisch tegenover, maar geloof me, na die eerste workout heb ik spieren gevoeld, waarvan ik niet meer wist dat ik ze had”, lacht Evy.

 

Elektrodenpak

 

“Bij E-fitness sport je in een elektrodenpak. Via deze elektroden worden er aan tien verschillende spiergroepen elektro-impulsen gegeven en naargelang de persoon die in het pak kruipt, worden deze impulsen aangepast. Zo kan er veel efficiënter gewerkt worden. Vet verbranden, cellulitis wegwerken, spieren verstevigen of een combinatie van dit alles. Er kan voor elke klant voor een aangepast schema gezorgd worden. De sessies zijn altijd in combinatie met voedingsadvies. In de meeste E-Fit centra is er ook een ‘healthy shop’ waar je allerlei producten vindt om gezonder, slanker en gespierder te worden.”

E-Fit, a way of life

 

“E-Fit, een interessant concept”

 

E-fit is er vooral voor mensen die niet houden van de traditionele fitness, waar je de helft van de oefeningen vaak verkeerd doet omdat je de toestellen niet goed kent.

“Dan is dit concept veel interessanter. Pas op, in het begin was ik ook heel sceptisch over dat robotpak, maar het werkt wel degelijk.

 

E-Fit helpt mensen met rug- en/of nekpijn

 

“Elektrofitness is er onder andere voor mensen die pijn hebben in de rug of nek door geblokkeerde spieren”, verduidelijkt Evy Gruyaert. “Die elektroden in het robotpak maken de spieren tijdens het bewegen wat losser. Ook op migraine zou het een positief effect hebben.”

Er zijn twee soorten sessies: actieve en passieve. Tijdens een actieve sessie krijg je de elektro-impulsen tijdens fitnessoefeningen of terwijl je op de loopband staat. Een passieve sessie is voor mensen die een hekel hebben aan sport. Zij kunnen vanuit een comfortabele zetel naar de televisie kijken en ondertussen worden de spieren geactiveerd.

Evy Gruyaert

Te druk

 

Evy combineert haar taken in het E-fit Center momenteel met opdrachten voor radiozender Nostalgie.

Op VIER presenteert ze daarnaast het antiek-programma ‘Stukken van mensen’. “We doen al research voor een nieuw seizoen en we kijken daarnaast of we een vervolg kunnen maken op ‘De Leeuwenkuil’.”

Toch is Evy van plan vaak in de nieuwe zaak te staan. “Om alles in goede banen te leiden, maar ook om workshops te geven. Of zelf aan E-fit te doen.”

Haar webshop heeft Evy ondertussen wel stopgezet, omdat het te druk werd. Dat werd ook nefast voor haar gezondheid. “Ik heb daar goed over nagedacht, net als over de plannen in Deinze. Dat is inspannend, maar ook ontspannend. En het is ook een totaal ander verhaal dan de webshop. Daar stopte het werk nooit, terwijl we nu met een team van drie zijn en ik zelf kies wanneer ik er moet zijn. De zaak ligt ook vlak bij m’n woning.”

Evy Gruyaert foto